Åbent brev til Naalakkersusisut

Det har i mange år været et formål at officererne i det offentligt ejede trawlere i Royal Greenland skal være hjemmehørende. Det er på tide, at man effektuerer beslutningen i stedet for bare at snakke om det. Da Royal Greenland her til foråret havde generalforsamling, meddelte Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur på vegne af Naalakkersuisut, at man hurtigst muligt ville arbejde for at trawlerofficerer skal være hjemmehørende.

Vi vil meddele, at det er at stikke blår i øjnene at meddele dette. Da man endnu ikke har set handlinger for at realisere det. Hvis man meddeler noget til borgerne under en generalforsamling, skal man hurtigst muligt gøre noget for at realisere det, men dette er ikke sket, hvorfor man hurtigst muligt skal ansætte hjemmehørende officerer.

Naalakkersuisut må vise tydelige resultater, der skal handling til, i stedet for tomme ord. Departementet for Fiskeri og Fangst og Naalakkersuisoq, og ikke mindst Formanden for Naalakkersuisut, burde blive mere vågent omkring beslutninger truffet i generalforsamlinger, til effektuering af tiltag. Gennem udarbejdelse af bekendtgørelser om bemanding, som herefter stadfæstes hurtigst muligt.

Derfor skal Naalakkersuisut tydeligt og hurtigst muligt meddele, at de fleste officerer i det offentligt ejede trawlere, skal være hjemmehørende. For at vise handling fremfor tomme ord, bare for at henlede opmærksomheden.

I dag den 13.11.2022 har Naalakkersuisut endnu ikke givet lyd fra sig vedrørende deres mål angående trawlerofficererne skal være hjemmehørende, hvor er ejernes beslutninger. Royal Greenland skal efterleve ejernes ønsker og krav.

Hvis samfundet skal køre økonomisk ordentligt, må vi selv drive det som vi selv kan udføre. De levende resurser og den økonomi den skaber, skal have omsætning i dette land, så vi ikke bare er tilskuere.

 

Med venlig hilsen

Hans Enoksen

Medlem af Inatsisartut, Naleraq

Scroll to Top