Ændring af forretningsorden med tilbagevirkende ikrafttrædelse

Så er forårssamlingen i gang.

Under debatten vedr. Forslag til Tillægsbevillingslov for 2023 blev vi, fra Naleraq, overrasket over at Inuit Ataqatigiit meddeler at de ikke ser det som et problem at arbejde udenom forretningsorden i Finans- og Skatteudvalget, da den efter sigende er ved at blive opdateret.

Som medlemmer i Inatsisartut får vi altid besked på at følge gældende forretningsorden og at man ikke kan arbejde udenom den – kan vi fra Naleraq derfor ikke forstå at de større partier meddeler at de ikke behøver at følge det gældende forretningsorden – gældende lov gælder vel for alle.

Vores land kører efter gældende love, som nogle gange rammer skævt til for befolkningen. Disse love kan man ikke ændre på lige med det samme, og vi har lagt mærke til at de nuværende større partier prøver at arbejde udenom de gældende regler i forretningsordenen for deres egen vinding.

Vi kan f.eks. ikke, på en nat, ændre loven om alderspension, så alderspensionen ikke længere afhænger af ægtefællens indkomst, men koalitionen har, for at drage fordel af det, ophævet §8 stk. 2 i løbet af en nat.

De folkevalgte skal være rollemodeller og skal ikke sætte sig selv højere end andre, hvorfor vi fra Naleraq´s har udtrykt at vi ikke accepterer magtmisbrug.

Scroll to Top