Om sundhedsområdet

Jeg skal sige meget klart: ALLE der bor i Grønland skal have lige adgang til lægehjælp.
Inuit Ataqatigiits folketingsmedlem blev under valgkampen i Nordgrønland, på skammelig vis, ved med at komme med urigtige og forkerte oplysninger.
Inuit Ataqatigiits folketingsmedlem blev ved med at påstå, at Naleraq og jeg, ikke vil give adgang til lægehjælp for andre end Kalaallit og nævnte i den sammenhæng også DNA-tests, selvom det ikke på noget tidspunkt blev nævnt fra min side.
Det er direkte og bevidst manipulation, da jeg gentagne gange gjorde klart hvad jeg sagde jeg kæmpede for – jeg sørgede endda for at oversætte mine egne grønlandske ord til dansk – for at sikre mig, at der ikke skete mistolkning, så IA’s folketingsmedlem kunne forstå hvad mit budskab rent faktisk var.
Jeg gjorde klart, at jeg i Folketinget vil kæmpe for, at Danmark skal betale når enhver borger fra Grønland skal behandles i Danmark, om man er Kalaaleq, dansker, svensker, polak eller hvilken som helst baggrund.
Vi bruger i Grønland ca. 250 mio. kr, altså omkring EN KVART MILLIARD kroner, hvert år, på at ALLE der bor i Grønland, bliver behandlet i Danmark – grønlændere som danskere.
Inuit Ataqatigiits Folketingsmedlem blander bevidst diskussionen om identitet sammen med sundhedsområdet, og kaster om sig med ord som racisme uden tilsyneladende, at have det mindste begreb om hvad racisme er for en størrelse.
Så længe vi er i det såkaldte Rigsfællesskab, er vi alle danske statsborgere, og når vores sundhedsvæsen er lagt ned, så er det kun på sin plads, at Danmark betaler for den behandling som både danskere og grønlændere får når de er i Danmark. Vores to mærkesager i Naleraq til Folketingsvalget som omhandler sundhedsområdet er,
1. at påbegynde et samarbejde med Danmark på sundhedsområdet, hvor Danmark skal betale for den behandling som borgere, der bor i Grønland, får i Danmark – det gælder uanset hvem man er, således at vi kan frigøre en kvart milliard kroner til vores ekstremt pressede sundhedsområde.
2. at indføre behandlingsgaranti for alle borgere i Grønland, således at, såfremt de ikke kan få behandling i Grønland indenfor fem uger, skal ned og have behandling i Danmark og at denne behandling som nævnt ovenfor betales af Danmark.
Så længe vi hører under det danske kongerige, kan det kun være på sin plads, at Danmark indgår et samarbejde med Grønland på sundhedsområdet, som er lagt ned i Grønland, således at alle borgere som befinder sig i det danske kongerige kan få adgang til den lægehjælp de har brug for.
Scroll to Top