Selvbyggerhuse bliver nu en mulighed

Siden 2018 har vi fra Naleraq, utrætteligt, kæmpet for at selvbyggerhuse skal være en mulighed for borgere. Siden den gang har de store partier forsøgt at forhindre forslaget om selvbyggerhuse.  I dag den 24. april 2024 blev det endelig politisk vedtaget.

Naalakkersuisut startede med at forslaget med selvbyggerhuse kun skal gælde de mindrebemidlede, men vi har fra Naleraq sagt at muligheden også skal gælde borgere der tjener op til kr. 300.000 om året og at de kun skal give kr. 25.000 for at få et selvbyggerhus.

Den husstand der tjener mere end kr. 300.000 kan med 35% af deres indkomst optage et lån; f.eks. med en indkomst på kr. 1. mio. kan de få et lån, som afdrages over 20 år, hvor de låner 35% af kr. 1.mio som er på kr. 350.000. Disse indtægter vil blive øremærket vedligehold, som kan ansøges til vedligehold af selvbyggere i fremtiden.

Naalakkersuisut har med den vedtagne mulighed for selvbyggerhuse afsat kr. 29. mio.- det har vi fra Naleraq sagt er alt for lidt. Der bør afsættes minimum kr. 70 mio. før det bliver en ordentlig mulighed for flere borgere at have selvbyggerhuse.

Endelig lykkedes Naleraqs forslag til selvbyggerhuse – lad denne fantastiske mulighed bredes ud til så mange som muligt, så flere borgere for deres egen bolig.

Scroll to Top