Siammarteruk

Man har fra Formandens Departement opslået stillingen til landets højeste embedsjob. Og, den følger ikke reglerne.

Man har ikke til stillingen, sat som krav til kompetence for den kommende Departementschef i Formandens Departement, at vedkommende skal beherske grønlandsk, og have kendskab til grønlandsk samfund og kultur jf. ansættelsescirkulæret.

Man har bare skrevet i stillingsopslaget, ikke som kompetencekrav:

”Som departementschef forventes det, at du… indsigt i det grønlandske samfund, grønlandsk kultur samt det grønlandske sprog.”

”Det vil være en fordel, hvis kandidaten behersker grønlandsk, dansk og engelsk.”

Det er ellers utvetydigt et krav til stillingen som Departementschef, at vedkommende skal beherske grønlandsk, og have kendskab til det grønlandske samfund og kultur, i ligeledes med de faglige kompetencer. Departementschefen skal nemlig ikke kun som i stillingsopslaget have indsigt i det grønlandske sprog, eller at det blot er en fordel hvis man kan grønlandsk. Man skal som et kompetence krav beherske grønlandsk og have kendskab til kulturen og samfundet.

Man har opsat et ulovligt stillingsopslag.

Hvem skulle tro at der atter er en selvskrevet Naalakkersuisut bestemmelse, som man heller ikke agter at følge, på lige fod som honorarpolitikken. Selv vi fra Partii Naleraq er ved at være træt af alle disse brølere, selvom det er politisk begunstiget for os.

Kan Naalakkersuisut for en gangs skyld ikke bare følge loven, hvor man ikke skriver sit eget stillingsopslag?

 

Kilder:

KLIK HER for ansættelsescirkulæret

Kontakt Os / Attavigisigut

Vi er ikke tilgængelig lige nu. Men du kan sende os en e-mail, og så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Massakkut pissarsiarisinnaanngikkutsigut e-mailerpigisinnaavatsigut, uterfigissavatsigit piaarnerpaamik.

Kan ikke læses? Skift tekst. captcha txt
0